18 månader!

2013-03-31 12:43:47 Liam
» Kommentarer(0) «


Igår blev min lilla kille hela 18 månader gammal!
Helt sjukt va tiden går fort. Han har utvecklats till en envis liten pajas som alltid vil göra på sitt sätt.
Han pratar som bara den även fast man inte förstår hälften av vad han säger.
Men vissa ord förstår man bra och de blir bara fler och fler.
Han sover fortfarande sjukt dåligt och han äter nästan ingen mat alls, som sagt han e envis och vill göra på sitt sätt
En riktigt liten teaterapa e vad han e, han spexar och spelar Allan ballan, gör skojiga miner och konstiga läten och så fort man skrattar åt honom så fortsätter i all oändlighet.
Han gömmer sej ofta och säger tittut och sen skrattar han. Men hans envishet har även vissa nackdelar och de e ju såklart att han blir fruktansvärt arg när han inte får som han vill!
Han kan tå och skrika/grina väldigt länge när han tex inte får en kaka! Kan va väldigt jobbigt när man själv e trött och grinig.
När han e p bra humör mitt lilla barn då e han den absolut bästa i hela universum men när hans dålig humör kommer fram då vill man bara gräva ner sej då han nästan e envisare än vad jag e!
Han har även tagit till ovana at slå mot mej och Johan men aldrig mot nån annan så han testar gränserna väldigt mycket!
Men de bästa som finns de ju när han kommer och säger mamma och så får man en härlig puss, då vet man att man gör något rätt iaf!=)
 
Pussåkram
 
 
.
 

Först gången jag ringer 112

2013-03-30 23:35:47 Struntprat
» Kommentarer(1) «


Åhh fyfan mitt hjärta pumpar i 110 och jag e typ skakis!
Johan och Liam låg/ligger och sover och jag höll på att fippla med telefonen, som vanligt väsnas grannarna nå fruktansvärt men denna gång blev de värre och värre och värre.
Tillslut hör jag kvinnan i familjen vråla och inte bara ett litet skrik utan ett riktigt vrål, och så smäller de som fan!
Hör barn ropa mamma!
Mitt hjärta slår ännu hårdare och först vet jag inte vad jag ska göra, ska jag väcka Johan ringa mamma jaa vad ska jag göra?
Sen kommer en ännu högre smäll och vrål och barnskrik, min hjärna går som på autopilot och jag ringer till 112!
Man hör hur de springs i lägenheten och så svarar dom och jag blir kopplad till polisen, där får jag berätta vad som hänt och polisen e här på ca 3 minuter! Starkt jobbat polisen!
Medans jag pratar med polisen i telefon så blir de såklart tyst i lägenheten, och patrullen som kommer kan tyvärr inte göra något då dom inte har något att gå på=(
Så otroligt jobbigt att fått lyssna på de här och de e verkligen inget jag önskar min värsta fiende!
 
Ljudet runt om i trappan och jag vet inte om de från nån balkong eller vad de e men de e iaf tjatter överallt!
Folk slänger i dörrar och jag har typ hjärtklappning hur i helvete ska jag lyckas somna nu???
 
Fyfan vilket jäkla skit,nu vill jag bara gråta! stackars barn som får uppleva sånt. Jag kan typ få dåligt samvete när jag och Johan träter på varandra (oftast jag som träter) inför Liam och då fattar han inte så jätte mycket än fast säkert mer än man tror.
Jag vill flytta hem, NU NU NU NU!!!
Men jag lovar att försäkringsbolaget kommer få höra ett och annat på tisdag, hur fan tänkte dom när dom sätter en familj i ett sånt här boende? Har vi inte de jobbigt ändå att man behöver flytta från sitt hem ska man behöva stå ut med sånt här skit också??
(Såklart så e de värre för kvinnan och barnen i den familjen men de kan inte jag göra något åt)
 
Aja nu har jag iaf fått skriva av mej lite men de dröjer nog många timmar innan John blund kommer till mej i natt
 
 

Vecka 14

2013-03-30 19:51:46 Gravid
» Kommentarer(1) «


Vecko info!
 
Barnet: Ditt barn e nu 12 veckor gammalt och 80-93 mm långt från huvudet till stjärt. Vikten e nästan25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Kroppsdelarna e nu så tydliga att man eventuellt kan se vilket kön de har. Barnet rör sej mindre ryckigt och kan böja och vrida på alla sina leder.
Ögonbryn börjar framträda på barnet och de börjar växa hår på huvudet. Nu går de att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker utav fostervätskan och kissar. Nu får de all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner. Som en förberedelse för livet utanför livmodern tränar barnet in- och utandning. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dej via navelsträng och moderkakan.
 
Mamma: Nu börjar du känna dej mindre trött än i början av graviditeten. Det kanske till och med e så att du börjar må fantastiskt bra. Härligt!
Från ungefär den här tiden är de vanligt att graviditeten syns om du e naken eller har tajta kläder. Alla graviditeter e dock olika så ibland syns "bullen" tidigare och ibland tar de lite längre tid. Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att drickamycket vatten och äta fiberrik kost.
 
Egna tankar: Gravid appen hånar mej, jag e fortfarande trött och illamåendet e kvar! Jag mår inte fantastiskt bra!
Men jag dricker sjukt mycket vatten, brukar oftast inte göra de men nu blir de nästan 3 liter om dagen. Äter dåligt men de kommer väl igång så for illamåendet år över.(om de gör de)
Från att jag vägde in mej hos BM så har jag tappat 3 kilo så nu ligger jag på ca 61 kilo.
Nu börjar jag se en mage och inte bara en tjockis mage=) Mycket tidigare denna gång men dom säger ju att de kan vara så=)
 
Vart ska detta sluta?=)